Соціологічна асоціація України закликає не висвітлювати перебіг «виборів» президента Росії на ТОТ

Соціологічна асоціація України закликає не висвітлювати перебіг «виборів» президента Росії на ТОТ

Укрінформ
Соціологічна асоціація України закликає усіх представників українських та міжнародних соціологічних центрів утриматись від участі у заходах в рамках виборчої кампанії РФ, яка проводиться на тимчасово захоплених українських територіях.

Про це ідеться у заяві з приводу “виборів” президента РФ на тимчасово захоплених українських територіях, передає Укрінформ із посиланням на сайт асоціації.

“Проведення РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України (в окремих районах Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей та АР Крим) є одним із головних інструментів легітимізації окупаційної влади. Саме на цю мету спрямована підготовка проведення на цих територіях з 15 до 17 березня 2024 року “виборів” президента Російської Федерації”, - йдеться у заяві.

Читайте також: На окупованих територіях Запорізької області розпочалися незаконні «вибори» президента РФ

В САУ підкреслюють, що “Україна, а також більшість країн світу та міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ, не визнають та засуджують російські вибори на всіх окупованих РФ українських територіях”.

Соціологічна асоціація України закликає усіх представників українських та міжнародних соціологічних центрів, груп і компаній утриматись від участі у заходах в рамках виборчої кампанії РФ, яка проводиться на захоплених територіях, висвітлення її перебігу та результатів виборів.

САУ закликає українців, зокрема фахівців-соціологів, які вимушено перебувають на тимчасово захопленій території України, уникати участі у виборчому процесі, соціологічних опитуваннях, екзит-полах та інших публічних і непублічних заходах, які легітимізують російську владу.

Читайте також: РФ готує фальсифікації на «виборах» та залякування людей на ТОТ - розвідка Британії

САУ нагадує, що за добровільну участь в організації та проведенні незаконних виборів чи референдумів або публічних закликів до їхнього проведення на тимчасово захоплених територіях України передбачена кримінальна відповідальність (ст.111-1 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, жителі тимчасово захопленого Генічеська Херсонської області спалюють запрошення на фейкові "вибори президента РФ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-