Скандал з прослуховуванням: в уряді Німеччини заявили, що погрози Москви - частина пропаганди РФ

Скандал з прослуховуванням: в уряді Німеччини заявили, що погрози Москви - частина пропаганди РФ

Укрінформ
Оприлюднення російськими пропагандистами змісту розмови офіцерів Бундесверу і погрози є частиною масштабної дезінформаційної кампанії, яку проводить Росія проти ФРН та інших західних партнерів України.

Ця чергова спроба розхитати ситуацію не змусить Берлін відмовитися від підтримки Києва. Про це заявили німецькі урядові речники під час брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Федеральний уряд не дозволить похитнути себе такими речами. [Це] наша позиція в питанні того, яким чином ми хочемо і як будемо надавати підтримку Україні», - сказав заступник речника уряду Вольфганг Бюхнер.

Він додав, що це далеко не перший випадок, коли Росія намагається внести розкол у західні суспільства і в Німеччині: на жаль, є люди, які підхоплюють російські наративи та розповсюджують їх, «грають у путінські ігри».

Бюхнер зауважив, що уряд Німеччини проводить постійні міжвідомчі консультації на дуже серйозну тему - як протистояти цілеспрямованій російській дезінформації і пропаганді.

Читайте також: Посол Німеччини спростував, що його викликали до МЗС Росії через скандал із прослуховуванням

На прохання прокоментувати погрози з Москви завдати ударів по німецьких мостах Бюхнер заявив, що це також є частиною пропаганди.

Речник МЗС Крістіан Вагнер своєю чергою звернув увагу на те, коли саме було оприлюднено перехоплену розмову: за два тижні до так званих виборів президента РФ, за кілька годин після похорону опозиційного політика Олексія Навального.

«Складається дуже сильне враження, що зацікавлена сторона таким чином хотіла відвернути увагу», - зауважив дипломат і додав, що загалом російське керівництво активно просуває наратив про «агресивний Захід» для внутрішньої аудиторії.

«Ми намагаємося протистояти цьому та комунікувати, що це саме Росія веде агресивну війну проти України», - сказав Вагнер.

Щодо заяв міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про «денацифікацію» Німеччини, він зауважив, що це перший випадок, коли представники влади вдаються до такої лексики.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня російська пропаганда розповсюдила зміст розмови офіцерів німецьких ВПС, Люфтваффе, під час якої йшлося про гіпотетичне використання ракет Taurus в Україні. Бундесвер підтвердив факт перехоплення. Військова контррозвідка проводить розслідування. Міністр оборони Борис Пісторіус заявив про дезінформаційну кампанію Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-