США не можуть запропонувати нам жодного плану «Б», окрім пакета допомоги - Стефанішина

США не можуть запропонувати нам жодного плану «Б», окрім пакета допомоги - Стефанішина

Ексклюзив
Укрінформ
Сполучені Штати з огляду на масштаб необхідної військової підтримки не можуть запропонувати Україні жодного плану «Б», окрім фінансування пакета додаткової допомоги.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Укрінформу на полях Мюнхенської безпекової конференції.

«У тому обсязі, в якому ми говоримо про військову допомогу, США не спроможні запропонувати будь-який план «Б», окрім забезпечення фінансування. Більше того, європейські країни і Україна не мали можливості перегрупуватися, тому що події в американському Конгресі розвивалися достатньо швидко, а домовленості щодо розподілу напрямків допомоги формувалися в «Рамштайні» місяцями. Тобто ті союзники, які мають інші зобов’язання, не можуть швидко перегрупуватися і надати Україні необхідну зброю, яка була запланована як підтримка саме США», - сказала Стефанішина.

Вона підкреслила, що Україна також має тільки план «А» - ми маємо вижити, вистояти.

«Я вам як віцепрем’єр воюючої країни кажу, що це відбудеться обов’язково», - наголосила урядовець.

Читайте також: Фінансування України відповідає суверенним інтересам США - Стефанішина

Стефанішина підкреслила, що Україна багато чого бачила і вистояла «в неможливих умовах».

«Але ми також робимо для себе висновки стосовно довіри, стосовно надійності, і ми робимо для себе висновки стосовно того, що ми мусимо завжди мати кілька паралельних процесів, навіть усвідомлюючи, що у нас є тверді гарантії від союзників», - резюмувала вона.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-