Європа має бути готовою підтримати Україну в разі скорочення допомоги США - Макрон

Європа має бути готовою підтримати Україну в разі скорочення допомоги США - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон закликав європейців бути готовими підтримати Україну, щоб компенсувати можливе скорочення американської допомоги.

Про це Макрон сказав на спільній з прем'єром Швеції Ульфом Крістерссоном пресконференції у Стокгольмі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні організуватися таким чином, щоб у разі, якщо Сполучені Штати зроблять суверенний вибір припинити або скоротити цю допомогу, це не мало жодного впливу на ситуацію в Україні", - зазначив він.

За словами Макрона, «підтримка, яку ми надаємо Україні, буде довгостроковою». «Ми маємо можливість підтвердити це разом тут, а також повторити це в четвер на засіданні Європейської ради», - додав він.

З приводу можливого рішення щодо України на засіданні Євроради, яке відбудеться 1 лютого в Брюсселі, Макрон зазначив, що «програма допомоги Україні дозволить нам брати участь як у відновленні країни, так і в реформах, необхідних для її підготовки до вступу в ЄС. Ми повернемося до фінансових питань, європейської багаторічної фінансової програми, яка має бути переглянута в середньостроковій перспективі, і продовжимо надавати підтримку Україні».

Читайте також: Орбан обіцяє погодитися на допомогу Україні у €50 мільярдів від ЄС, але за однієї умови

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що лідери ЄС на саміті 1 лютого пообіцяють продовжити військову підтримку України.

1 лютого відбудеться спеціальне засідання Європейської ради, під час якого лідери держав та урядів ЄС ухвалюватимуть рішення щодо внесення змін до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки. Пропозиції Єврокомісії передбачають створення так званого Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро на наступні чотири роки, які забезпечать сталу підтримку для України зараз, а також у перспективі, під час повоєнного відновлення країни.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-