Кулеба: Путін буде вести різні війни, доки не помре

Кулеба: Путін буде вести різні війни, доки не помре

Укрінформ
У війні Росії проти України на кону життя людства та порядок, тому припиняти боротьбу проти агресора неможливо так само, як перестати боротися з пандемією і винаходити вакцини.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на дискусії, організованій Фондом Віктора Пінчука, в рамках проєкту «Вирішуючи твоє майбутнє» у Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Путін чітко сказав два дні тому: «Ми не збираємося віддавати те, чого ми досягнули». Який сенс говорити з ним?... Я думаю, що він буде вести різні війни, доки не помре. Нам просто треба зрозуміти одне: ми – не лише українці, а й люди, які захищають певні правила – несемо історичну відповідальність за те, щоб виграти цю війну», – сказав він.

Читайте також: Кулеба у Давосі: Україні потрібні заморожені активи РФ, а не заморожений конфлікт

Кулеба також порівняв війну з Росією із боротьбою з пандемією і підготовкою до нових вірусів.

«Не можна перестати боротися з пандемією, тому що «ми втомилися від того, щоб придумувати нові вакцини». Ви ж не кажете: «Ну, все! Я більше не буду цим займатися! Я втомився викидати гроші». На кону життя людства та у цій війні на кону світовий порядок, яким ми його знаємо. Тому ми повинні інвестувати знову і знову, адже це робить і ворог», – пояснив міністр.

Читайте також: У 2024 році Україна має «скинути з неба» Росію - Кулеба

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у виступі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі наголосив, що кожне зменшення тиску на агресора додає роки до війни, але кожна інвестиція у впевненість захисника України скорочує війну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-