У 2024 році Україна має «скинути з неба» Росію - Кулеба

У 2024 році Україна має «скинути з неба» Росію - Кулеба

Укрінформ
Пріоритетом України у протистоянні російській агресії у 2024 році буде позбавлення РФ контролю над небом.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час панельної дискусії Всесвітнього економічного форуму в Давосі "На захисті єдиного європейського фронту", передає кореспондент Укрінформу.

"У 2022 році ми звільнили велику частину нашої території, 50%, яку раніше окупувала Росія. У 2023 році ми відтіснили Чорноморський флот РФ з наших територіальних вод, і це дозволило нам відновити "зерновий коридор", який не залежить від Росії. 2024-й має стати роком, коли Україна скине Росію з неба. Тому що той, хто контролює небо, визначатиме, коли і як закінчиться війна", – сказав глава української дипломатії.

Кулеба підкреслив, що допомога має передбачати надання Україні винищувачів F-16, що вже в процесі, далекобійних ракет, дронів та засобів РЕБ.

"Тож якщо все це буде, то ми продовжимо перемагати та боротися. Ми боремося проти дуже великого противника, який не спить. Це вимагає часу", – зазначив міністр.

Читайте також: Захід відстає від потреб українських військових, треба прискорити надання допомоги - Науседа

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня зі спеціальним зверненням на ВЕФ у Давосі виступив Президент Володимир Зеленський. Тоді глава держави заявив, що українці ніколи не пробачать Путіну його вчинків, а моральний дух населення підтримує не помста, а справедливість – конкретні вироки Путіну та його оточенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-