Зеленський впевнений, що США і Євросоюз виконають обіцянки про допомогу

Зеленський впевнений, що США і Євросоюз виконають обіцянки про допомогу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський впевнений у тому, що Україна отримає обіцяну США і Європейським союзом фінансову допомогу.

Про це глава держави сказав на пресконференції за підсумками року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Працюємо дуже сильно над цим (отриманням допомоги від США – ред.). Я впевнений, що Сполучені Штати нас не зрадять, і що те, про що ми домовилися під час візиту до США буде виконано повністю», - зазначив Зеленський.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня

Коментуючи ситуацію із створенням Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро, Президент зауважив, що «всі грали на великих ставках».

«Ми досягли однієї перемоги щодо Євросоюзу ( рішення про початок перемовин про вступ України до ЄС – ред.). Щодо 50 млрд (євро – ред.), я впевнений, що ми цього вже досягли, це питання зараз якогось певного часу. Перші 1,5 млрд, я думаю, будуть на цьому тижні. А (рішення про) 50 млрд, я впевнений, що буде прийнято найближчим часом, коли вони будуть збиратися», - зазначив глава держави.

За його словами, там є організаційні питання, «але сьогодні у нас є механізми, щоб навіть якщо буде підтримка пакету 50 млрд мінус один (член ЄС – ред.), знайдуться інші інструменти, щоб Україна отримала ці 50 млрд», - поінформував Президент.

Читайте також: Рішення Євросоюзу про €50 мільярдів для України є важливим сигналом для США - Кулеба

Він акцентував, що це - головні цифри, зокрема, підтримка США - «дуже потужна цифра, над якою ми працюємо дуже серйозно».

«І наші американські партнери повинні знати, що ми дуже очікуємо цю допомогу. Вони знають деталі – на що це потрібно, як це вплине, вони знають, як впливає перенесення тих чи інших дат, знають про нашу наполегливість, що вона не штучна, що вона потрібна для стійкості нашої оборони, нашої економіки і народу України», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, спеціальний саміт ЄС із затвердження поправок до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, які включають створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро, відбудеться 1 лютого наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-