Білий дім продовжує спонукати Конгрес до ухвалення пакета з підтримкою України

Білий дім продовжує спонукати Конгрес до ухвалення пакета з підтримкою України

Укрінформ
Адміністрація США й особисто президент Байден докладають подальших зусиль, щоби спонукати Конгрес дійти компромісу та ухвалити додаткове фінансування на потреби національної безпеки США, в тому числі, з підтримкою України.

Про це заявив у середу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не говоритиму про те, що ми робимо, про те, чого ви не бачите у ЗМІ, але наша команда продовжує дуже й дуже тісно співпрацювати з членами Конгресу від обох партій, поки вони ведуть ці переговори. І ми подивимось, як це розвиватиметься»,- зауважив представник Білого дому.

Він також підкреслив, що адміністрація закликає законодавців ухвалити запит на додаткове фінансування потреб національної оборони, який містить у тому числі підтримку України й Ізраїлю.

«Ви бачили, що ми вчора оголосили про черговий пакет допомоги для України у сфері безпеки. До кінця року залишилося не так багато днів, тож не так вже й багато можливостей, щоби забезпечити оборонну допомогу Україні»,- зазначив Кірбі.

Читайте також: Деякі законодавці США закликають Конгрес не йти на канікули без рішення про допомогу Україні

Він наголосив, що президент Байден особисто продовжує спонукати законодавців діяти в цьому питанні. За його словами, адміністрація готова брати участь у «добросовісних переговорах» та йти на компроміси. Однак, продовжив він, це повинні робити обидві сторони, щоби просуватися вперед.

«Президент дуже багато працює. Вся команда докладає важких зусиль», - зауважив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон у середу відмовився підтримати заклик лідера демократів у Сенаті щодо продовження на тиждень роботи обох палат Конгресу. Це могло б виграти час для ухвалення додаткового фінансування, в тому числі допомоги Україні перед Різдвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-