Зеленський подякував Норвегії за таку ж підтримку, як і на початку війни

Зеленський подякував Норвегії за таку ж підтримку, як і на початку війни

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Норвегії за збереження уваги до України і таку ж підтримку, як і на початку війни.

Про це глава держави сказав під час виступу на спеціальному пленарному засіданні Стортингу Норвегії, передає Укрінформ.

“Я настільки вдячний тобі, Норвегіє. Усім нашим партнерам у регіоні. Ви зберігаєте увагу до України так само, як і на початку війни. Ви бажаєте нам перемоги так само. Ви переживаєте за долю наших людей так само. Ви допомогли нам минулої зими, коли Росія хотіла знищити ракетними ударами нашу енергетику та змусити українців гинути від холоду. І допомагаєте нам зараз захиститись від нових ракетних атак. Ви робите це без затримок. Дякую вам!” - сказав Президент.

Відео: ОП

Він підкреслив, що Росії нічого не вдалося, і ми здатні зробити разом так, щоб Росія не здобувала перемог і надалі, і ми зробимо так.

Зеленський нагадав, що Норвегія стала першою країною, що затвердила програму довготривалої підтримки для нас, для наших сімей, для України.

“Ваш приклад став зразком і для інших держав. Сьогодні тут, в Осло, відбувся саміт Україна плюс країни Північної Європи. Я почув, що підтримка наших партнерів у регіоні стає довготривалою. Величезний крок. Я дуже вдячний!” - наголосив глава держави.

Читайте також: Зеленський виступив у парламенті Норвегії

Президент додав, що йдеться не лише про те, щоб надіслати правильний сигнал Москві, що Україна не залишиться без підтримки, а це правильний сигнал усім нашим людям, нашим воїнам – кожному й кожній в Україні, хто бʼється й працює заради свободи.

“Це важливо для мотивації людей, і не лише в Україні. Весь світ бачить, як ми боремося, що ми можемо зробити порівняно з тим, що може зробити ворог свободи”, - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Осло з королем Норвегії Гаральдом V.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-