Зеленський подякував королю Норвегії за програму підтримки України

Зеленський подякував королю Норвегії за програму підтримки України

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Осло з королем Норвегії Гаральдом V.

Про це він розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Осло. Аудієнція в Короля Норвегії Гаральда V. Дякую норвезькому народу, уряду й парламенту за потужну гуманітарну, фінансову та військову допомогу нашій країні", - сказав Зеленський.

Він окремо висловив вдячність за започаткування Норвегією в лютому 2023 року масштабної п’ятирічної програми підтримки для України.

Як зазначається на сайті Президента, глава Української держави високо оцінив особисту підтримку з боку королівської родини українських громадян, які знайшли в Норвегії прихисток від війни.

«Ваш візит до центру розміщення українських біженців у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну став надзвичайно потужним сигналом підтримки нашого народу з боку Норвегії. Дякуємо Вашій Величності за це», – наголосив Зеленський.

Крім того, у Королівському палаці відбулася зустріч Президента України та Короля Норвегії Гаральда V з Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув до Норвегії після візиту до США.

Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції Президент України обговорив на саміті Україна – Північна Європа в Осло посилення оборонної, політичної та економічної співпраці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-