Зеленський виступив у парламенті Норвегії

Зеленський виступив у парламенті Норвегії

Відео
Укрінформ
Україна має не всю зброю, яка необхідна, щоб вести війну на умовах свободи, а не на умовах, які нав'язує ворог.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу на спеціальному пленарному засіданні Стортингу Норвегії, передає Укрінформ.

“Ми потребуємо уваги та підтримки зараз як ніколи. Чому? Ми зараз маємо ефективну зброю. Утім, не всю, яка необхідна, щоб вести цю війну на умовах свободи, а не на умовах, які нав'язує її ворог”, - підкреслив Зеленський.

Відео: ОП

Він зауважив, що більшість у світі зараз розглядає російську агресію як злочин, проте Путін знайшов собі спільників в Ірані й Північній Кореї та отримує від них зброю, якою вбиває наших людей.

Президент зазначив, що постачання від диктатур для Росії, на жаль, ритмічніше, ніж постачання від багатьох демократій для України. Він згадав, про мільйон артилерійських снарядів для Путіна від Пхеньяна.

“Я дякую всім у Європі, хто справді допомагає витримувати такий тиск і підтримує нас саме так, як потрібно – достатньо, щоб захистити свободу та світовий порядок, заснований на правилах”, - підкреслив глава держави.

Читайте також: Зеленський подякував королю Норвегії за програму підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, у рамках роботи Конференції Оборонних Індустрій DFNC1: US Edition Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво зброї та обмін технічними даними. У 2024 році Україна виділить безпрецедентний бюджет на розвиток оборонного виробництва.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-