Туск на саміті ЄС переконуватиме лідерів окремих країн підтримати Україну

Туск на саміті ЄС переконуватиме лідерів окремих країн підтримати Україну

Укрінформ
Новий глава уряду Польщі Дональд Туск під час своєї першої участі як прем’єр у саміті Європейської ради 14-15 грудня у Брюсселі переконуватиме лідерів окремих країн підтримати Україну, яка потерпає від російської агресії.

Про це Туск заявив у вівторок під час виступу в Сеймі з програмою дій свого уряду, передає власний кореспондент Укрінформу.

Він звернув увагу, що зараз у світі спостерігається небезпечна тенденція: майже усі без винятку політичні лідери в Європі і у світі, які відрікаються від республіканських і європейських політичних цінностей – демократії, верховенства права, свободи слова, і хто атакує фундаменти західної цивілізації, “за дивним збігом обставин одночасно мають антиукраїнські погляди”.

За його словами, лише Європа і Захід, які об’єднані навколо західних цінностей, “можуть допомогти Україні перемогти у цій війні, адже ця війна ведеться за ці цінності”.

Читайте також: Польща вимагатиме від світу мобілізуватися задля допомоги Україні - Туск

“Тому в польській політиці буде дуже чітке і рішуче ставлення до країн і політиків, які відвернулися від цих цінностей і наражають Україну на ризик поразки”, - наголосив Туск.

Він зазначив, що 14 грудня він поїде на засідання Європейської ради до Брюсселя “з обґрунтованою надією, що буде знайдено способи, по-іншому ніж це було донині, аби переконати колись традиційних союзників зайняти однозначну позицію щодо свободи, республіканських цінностей і захисту України від російської агресії”.

Читайте також: Туск каже, що знайшов спосіб для розблокування кордону Польщі з Україною

Як повідомлялося, 11 грудня в Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка скоординувала позиції країн-членів щодо продовження допомоги Україні напередодні Європейської ради, зустріч якої пройде також у Брюсселі 14-15 грудня.

Фото: sejm.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-