Розбіжності в Конгресі США надихають Путіна - Зеленський

Розбіжності в Конгресі США надихають Путіна - Зеленський

Укрінформ
Проблеми в Конгресі США з ухваленням нової допомоги Україні та іншим демократіям у Кремлі сприймають із натхненням, однак Путін не має навіть сподіватися на послаблення підтримки глобальної свободи.

Про це заявив під час виступу в Університеті національної оборони США Володимир Зеленський, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо когось надихають нерозв’язані проблеми на Капітолійському пагорбі, то це лише Путіна та його хвору кліку»,- сказав Президент.

Він зазначив, що в Кремлі сприймають затримки в законодавчому процесі у США та скандали як здійснення мрій, а також як послаблення підтримки глобальної свободи.

«Таким людям як Путін навіть не варто сподіватися на те, щоб завоювати свободу. І ми можемо показати нашим дітям й онукам, що таке справжня впевненість», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський почав візит до США із зустрічі з військовою елітою

У цьому зв’язку він згадав, як президент США Рональд Рейган у 1987 році під час виступу перед Бранденбурзькими воротами закликав зруйнувати Берлінський мур. «Зараз нам потрібна не менша впевненість, ніж та, яку мав президент Рейган тоді», - підкреслив Президент України.

Він висловив переконання, що спільні цілі демократичного світу полягають у тому, аби безпека й свобода, встановлені після падіння Берлінського муру, були повністю відновлені й збережені.

Зеленський також висловив упевненість, що наступного, 2024 року, агресія «нинішнього ворога вільного світу» почне руйнуватися, як той самий мур.

«І ми можемо зробити це реальним», - наголосив глава держави.

Читайте також: Ціллю Росії є свобода країн демократичного світу - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Америка разом із союзниками й партнерами сповнена рішучості допомогти Україні консолідувати й розширити її можливості на полі бою. Крім того, міжнародна коаліція на чолі зі США готова допомогти Україні створити нові сили, які зможуть відбити російську агресію у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-