Ціллю Росії є свобода країн демократичного світу - Зеленський

Ціллю Росії є свобода країн демократичного світу - Зеленський

Укрінформ
Росія сприймає Україну як сходинку, аби кинути виклик свободі, яку поділяють народи вільних демократій, і саме тому Путін повинен зазнати поразки.

Про це заявив під час виступу в Університеті національної оборони США Президент України Володимир Зеленський, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Він (Путін – ред.) воює з Україною, але насправді він протистоїть усій вільній об’єднаній Європі. Він руйнує звичайне життя в українських містах, однак його справжньою ціллю є свобода, яку мають люди від Варшави до Чикаго та Йокогами», - сказав Зеленський.

Президент підкреслив: Кремль просуває свою ідею, ніби диктатури з частково ринковою економікою можуть перемогти у глобальному протистоянні, аби демократичні країни втратили надію. Для цього РФ мобілізує своїх друзів по всьому світу, в тому числі ХАМАС, Іран, Північну Корею та інших, пов’язаних ненавистю до свободи. Крім того, Путін за допомогою пропаганди і дезінформації намагається поширити власну ідеологію в країнах демократії, в тому числі США.

Читайте також: Зеленський почав візит до США із зустрічі з військовою елітою

«Росія націлилася не лише на українські землі, ресурси чи людей. Її не задовольнить лише частина України чи навіть вся країна», - зазначив Зеленський.

Він зауважив, що Україна – це лише сходинка для Росії, аби кинути виклик свободі там, де захоче «російський цар».

«Путін має програти – щоб усі інші, хто сприймає війну Росії проти України як персональну лекцію для себе в так званому «університеті агресії», чітко усвідомили це. Путін повинен програти!» - наголосив Президент України.

Читайте також: Допомога Україні посилить безпеку США та всього демократичного світу - Остін

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Володимир Зеленський розпочав дводенний візит до США, під час якого зустрівся з представниками військової еліти в Університеті національної оборони. Крім того, заплановані його зустрічі з конгресменами та главою Білого дому Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-