Сенатор Мерфі закликає не робити допомогу Україні й Ізраїлю заручником міграційної реформи

Сенатор Мерфі закликає не робити допомогу Україні й Ізраїлю заручником міграційної реформи

Укрінформ
Сенатор-демократ Кріс Мерфі звинуватив республіканців у повільному прогресі переговорів щодо допомоги Україні та Ізраїлю, що сприяє нестабільній ситуації у світі.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

«Це абсолютно трагічно, що республіканці пов’язують вирішення, можливо, найскладнішого питання в американській політиці – імміграції – з підтримкою України та Ізраїлю», – сказав Мерфі в інтерв’ю NBC News.

За його словами, президент Росії зараз у захваті від республіканців, які «наполягають на тому, щоб ми досягли угоди щодо імміграційної реформи. І якщо ми цього не зробимо, то вони дозволять Володимиру Путіну промарширувати Україною і, можливо, Європою»

Сенатор назвав цю ситуацію одним з найнебезпечніших моментів, з яким він коли-небудь стикався в американській політиці. «І я б хотів, щоб республіканці не тримали допомогу Ізраїлю та допомогу Україні заручниками вирішення імміграційної реформи», - зазначив він.

Мерфі наголосив, що демократи готові обговорювати питання кордону, але не готові повертатися до імміграційної політики часів президенства Трампа.

Читайте також: Байден готовий піти на поступки республіканцям, щоб допомогти Україні – ЗМІ

Своєю чергою сенатор-республіканець Мітт Ромні заявив, що обидві політичні партії дотримуються «жорсткої лінії» на переговорах про допомогу Україні та Ізраїлю.

В інтерв’ю на каналі NBC News він сказав, що одним із головних недоліків законопроєкту є питання безпеки кордонів. «Не лише республіканці дотримуються жорсткої позиції. Це і демократи, які дотримуються жорсткої позиції. Будь-яка сторона може рухатися і може це зробити», - зауважив сенатор.

Він підкреслив, що США нададуть Україні зброю, але наполягатимуть на перевірках, як витрачається ця допомога.

Читайте також: Білий дім: Ціна війни Путіна буде вищою для США, якщо не підтримати Україну зараз

«Ми не збираємося виписувати чистий чек. Ми будемо оцінювати, як саме витрачаються гроші. Що ми збираємося зробити, так це надати Україні зброю, необхідну для захисту від жорстокого вторгнення Путіна, який є бандитом і вбивцею. Ось що ми зараз зробимо» – сказав Ромні. Він також висловив переконання, що в інтересах Америки - надати Україні зброю, якої вона потребує для захисту.

Як повідомлялося, Білий дім активізує взаємодію з американськими законодавцями, які намагаються укласти двопартійну угоду, що забезпечила б військову допомогу Україні та Ізраїлю за одночасного посилення безпеки кордонів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-