Білий дім: Ціна війни Путіна буде вищою для США, якщо не підтримати Україну зараз

Білий дім: Ціна війни Путіна буде вищою для США, якщо не підтримати Україну зараз

Укрінформ
Путін робить ставку на те, щоби Конгрес утримався від ухвалення нового пакету допомоги Україні, однак законодавці мають усвідомлювати: якщо США зараз залишать її без підтримки, ціна війни Путіна для Америки буде набагато вищою.

Про це заявив у п’ятницю під час спілкування з журналістами координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.
«Щоби подбати про нашу національну безпеку, потрібно сприймати Путіна таким, яким він є, сприймати Росію такою, якою вона є, а також усвідомити, що допомога Україні - а вони не просять у нас введення військ – допомагає їм виграти цю війну»,- наголосив представник адміністрації США.

Він підкреслив, що це повністю відповідає інтересам національної безпеки Америки та союзників у Європі.

«Якщо він (Путін – ред.) отримає Україну, він опиниться прямо на порозі НАТО»,- зауважив Кірбі.

Він зазначив, що в такому разі ціна війни для Америки й Заходу в цілому вимірюватиметься вже іншими категоріями.

Читайте також: Білий дім про ракетний удар по Україні: Це було очікувано

«Якщо ви думаєте, що ціна підтримки України зараз є високою, подумайте про те, скільки піде на це національної казни і крові американців, якщо ми матимемо виконувати свої зобов’язаннями за п’ятою статтею (Північноатлантичного договору – ред.)»,- підкреслив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія, Іран і Китай зацікавлені у зриві подальшої американської допомоги для України, яка продовжує бути питанням суперечок у американському Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-