США в ОБСЄ: Допомогти Україні найкраще через запит на додаткове фінансування

США в ОБСЄ: Допомогти Україні найкраще через запит на додаткове фінансування

Укрінформ
Ініційований Білим домом запит до Конгресу про додаткове фінансування є найкращим способом для продовження надання допомоги Україні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив на пресконференції у Відні постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер.

"Як ви знаєте, на розгляді все ще лишається запит на додаткове фінансування, що дасть змогу продовжувати надавати допомогу Україні, яка, на нашу думку, є критично важливою для захисту її території, але також для підтримки макроекономічної стабільності, продовження підтримки тих, хто потребує гуманітарної допомоги, а також внутрішньо переміщених осіб та біженців, які перебувають за межами країни", – прокоментував Карпентер на прохання кореспондента агентства ситуацію навколо ухвалення Сполученими Штатами нового пакету допомоги Україні.

За словами американського посла, Адміністрація США буде "продовжувати шукати шляхи підтримки України".

"І ми вважаємо, що це додаткове фінансування є найкращим способом це зробити. Багато республіканців і демократів висловили рішучу підтримку продовженню підтримки України, і ми продовжуватимемо розглядати це як наше рішення", – заявив Карпентер.

Читайте також: Британія збільшить фінансову підтримку України - Кемерон

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент США Джо Байден ініціював запит про додаткове фінансування потреб національної безпеки. Він включає асигнування для Ізраїлю, України, посилення кордону США та інших пріоритетів.

Пізніше Палата представників США ухвалила резолюцію щодо уникнення шатдауну. Документ передбачає класичну форму тимчасового продовження фінансування урядових структур США у розмірах попереднього фінансового року, без статей щодо зовнішньої допомоги. Сенат США слідом за Палатою представників також ухвалив резолюцію про тимчасове продовження фінансування уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-