Стефанішина звернулася до країн ЄС через можливе вето Угорщини щодо України

Стефанішина звернулася до країн ЄС через можливе вето Угорщини щодо України

Укрінформ
Угорщина може накласти вето на майбутні переговори України з ЄС щодо вступу, що означало б безвідповідальність інших членів ЄC. Україна закликає ЄС обговорити це питання.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на Німецькій раді з міжнародних відносин, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

"Йдеться про те, щоб спілкуватися одне з одним, переконувати одне одного та допомагати тим, хто все ще сумнівається або хто намагається накласти вето на майбутнє Європи, говорити з ними та брати на себе відповідальність за це вето", - сказала Стефанішина.

За словами урядовиці, переговори про вступ України до ЄС не можуть бути заблокованими через рішення лише Угорщини. На її думку, це відповідальність усіх країн блоку.

"Бо якщо говорити про вето однієї країни 15 грудня, то це не буде вето однієї країни. Це була б і безвідповідальність інших - тих, хто не будує цього консенсусу, хто не працює над зосередженням на ширшій картині майбутнього Європи", - наголосила представниця українського уряду.

Читайте також: Брюссель може допомогти Україні знайти компроміс з Угорщиною у питанні вступу до ЄС - Кравчук

Як повідомлялося, Єврокомісія рекомендувала Європейській раді відкрити переговори щодо розширення з Україною. 14-15 грудня у Брюсселі має відбутися саміт ЄС, де питання розширення буде одним з ключових.

Водночас прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз не повинен розпочинати переговори з Україною про членство.

Президент Європейської ради Шарль Мішель, перебуваючи у Києві 21 листопада, пообіцяв зробити все можливе, щоб переконати 27 країн-членів ЄС ухвалити позитивне рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою про вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-