Відносно мирне життя у Києві можна розглядати як знак опору Росії - посол ФРН

Відносно мирне життя у Києві можна розглядати як знак опору Росії - посол ФРН

Укрінформ
Посол ФРН в Україні Мартін Єгер вважає, що відносно мирне життя у Києві можна розглядати як знак опору, оскільки саме такий спосіб вільного життя Росія хоче тут зруйнувати.

Про це дипломат сказав у інтерв’ю Укрінформу.

Він зазначив, що війна у Києві присутня, люди постійно про неї говорять, у столиці часто лунають повітряні тривоги. Водночас посол зазначив, що відвідав інші міста і регіони, зокрема Суми, Харків, Полтаву, Чернігів, Житомир, Миколаїв, Одесу, побував у дунайських портах в Ізмаїлі та Рені й на кордоні з Білоруссю, і, звісно, настрій за межами Києва відрізняється від настрою у столиці.

У відповідь на запитання, чи, на його думку, це нормально, що у Києві працюють кафе, ресторани, театри, Єгер зауважив, що "це можна розуміти як знак опору".

"Це саме той спосіб вільного життя, яке Росія хоче тут зруйнувати. Життя у Києві я завжди розумів як позицію, як вияв прагнення України до свободи й опору. Якось я поставив це питання під час візиту в одному з регіонів. Відповідь, яку я отримав, була: це якраз саме те, що ми захищаємо", - сказав Єгер.

Він також розповів, що його життя і робота як дипломата у Києві інтенсивні.

"Я приїхав сюди з глибокого переконання, і мені дуже подобається тісно співпрацювати з нашими українськими партнерами. Перед нами стоять складні спільні завдання, і ми поділяємо важливі інтереси. Для мене велика честь мати можливість зробити свій внесок у досягнення цих великих цілей. Разом зі мною в Україну приїхала й дружина. Це свідчить про те, що й на особистому рівні ми серйозно ставимося до нашої підтримки країни. Нам обом тут дійсно подобається", - запевнив посол ФРН.

Читайте також: Посол ФРН упевнений у збереженні високого рівня військової підтримки України

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 17 серпня 2023 року прийняв вірчі грамоти у посла Німеччини Мартіна Єгера і очільників посольств Індонезії, Швеції, Чилі, Колумбії та Перу, які розпочали дипломатичну місію в нашій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-