Посол ФРН упевнений у збереженні високого рівня військової підтримки України

Посол ФРН упевнений у збереженні високого рівня військової підтримки України

Укрінформ
Посол ФРН в Україні Мартін Єгер упевнений, що Німеччина зможе зберегти «дуже високий» рівень військової підтримки України.

Про це Єгер сказав у інтерв’ю Укрінформу.

Коментуючи анонсоване збільшення військової допомоги Україні з 4 до 8 млрд євро, дипломат зауважив, що це питання наразі є предметом парламентських обговорень бюджетного закону Німеччини.

«Я не можу передбачити рішення парламенту. Почекаємо, як вирішить парламент, найвищий суверенний орган влади. У будь-якому разі я впевнений, що ми зможемо зберегти наш дуже високий рівень підтримки України», - спрогнозував Єгер.

У цьому контексті він нагадав, що цього тижня у Києві перебував Федеральний міністр оборони Борис Пісторіус і пообіцяв ще один великий пакет допомоги на наступні роки.

У відповідь на запитання, з якими запитами українська сторона звертається до Німеччини на даному етапі, посол зауважив, що «такі дискусії ми не ведемо публічно зі зрозумілих причин».

Читайте також: У Німеччині не дають порад щодо подій на полі бою в Україні - посол

«Ми орієнтуємось на потреби України. При цьому питання протиповітряної оборони, певна річ, є завжди предметом обговорення. Тут потреби зберігаються дуже великими. На них ми й у майбутньому звертатимемо нашу особливу увагу», - запевнив він.

Як повідомлялося, Німеччина 22 листопада передала Україні чергову партію військової техніки, до якої увійшли 20 бронетранспортерів MARDER з боєприпасами, автомобілі та амуніція.

Читайте також: Узимку в Україні буде розгорнута ще одна система Patriot із Німеччини - посол

Напередодні під час візиту до Києва міністр оборони ФРН Борис Пісторіус оголосив про новий пакет військової допомоги на 1,3 млрд євро, але більшість техніки з нього надійде переважно в наступному та 2025 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-