США можуть ухвалити пакет допомоги Україні до кінця року - депутатка

США можуть ухвалити пакет допомоги Україні до кінця року - депутатка

Укрінформ
До кінця року рішення щодо пакета фінансової підтримки для України може бути ухвалене Сполученими Штатами Америки.

Про це повідомила народна депутатка України, очільниця тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань моніторингу отримання та використання озброєння, наданого Україні міжнародними партнерами, Олександра Устінова в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Нас запевняли і сенатори, і конгресмени, що спочатку Сенат проведе пакет допомоги, в якому є Ізраїль, Україна, Тайвань і питання кордону з Мексикою. Після чого цей пакет, проголосований Сенатом, піде в нижню палату, тобто в Конгрес, в Палату представників. Але там, скоріше за все, він буде проголосований десь в середині грудня», - зазначила вона.

Читайте також: «Спостерігаємо, наче сокіл»: Брінк заявляє, що вся допомога США Україні використовується за призначенням

Устінова висловила сподівання, що до кінця року за цей пакет підтримки для країн буде проголосовано, «тому, що нам критично подібні гроші на зброю».

Парламентарка відзначила, що за півтора року повномасштабного вторгнення Росії на територію України, українській стороні завжди вдавалося досягти того, щоб американці ухвалювали пакет допомоги після того, як попередній закінчився.

«На жаль, весь світ побачив, що в США стався такий політичний колапс, вперше за історію США був звільнений спікер, і саме через це, можна сказати, в нас трохи загальмувався процес», - пояснила вона.

Політик також додала, що питання України, на жаль, стало заручником «по-перше, політичних перегонів між республіканцями і демократами, по-друге, зараз в Америці вже почалася передвиборча президентська кампанія. І якраз через цю кампанію ми бачимо, що республіканці до останнього будуть блокувати будь-які пропозиції Білого Дому».

Читайте також: Республіканці підготували Байдену список вимог для продовження допомоги Україні

Проте, на думку Устінової, рішення Білого Дому щодо об'єднання питання Ізраїлю, України, Тайваню і кордону Америки з Мексикою в один пакет - вигідне для України. Вона це пояснила тим, що невелика кількість американських парламентаріїв, які не підтримують Україну та блокують винесення українських питань, «дуже підтримують питання побудови так званої стіни на кордоні, це дуже ультра праві радикальні республіканці, які водночас дуже підтримують надання грошей Ізраїлю», тому будуть неодмінно голосувати в цілому за весь пакет.

«Те, що Білий Дім подав спільний такий бюджетний запит - насправді на руку Україні. Ми своєю чергою дуже підтримували таку ініціативу і просили, щоб нас не розділяли, адже так ми зберемо більше голосів», - резюмувала очільниця тимчасової спеціальної комісії парламенту з питань моніторингу отримання та використання озброєння, наданого Україні міжнародними партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, Україна користується двопартійною підтримкою у Сенаті США, тож законопроєкт про масштабну допомогу врешті-решт буде схвалено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-