Українська формула миру реально здатна розв’язати конфлікт - Єрмак

Українська формула миру реально здатна розв’язати конфлікт - Єрмак

Укрінформ
Формула миру з 10 пунктів, представлена рік тому президентом Зеленським, є реальним механізмом для справедливого завершення війни в Україні.

На цьому наголосив під час виступу в Інституті Гадсона в Вашингтоні керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упевнений, що формула може стати універсальним алгоритмом для розв’язання конфлікту»,- заявив Єрмак.

Він підкреслив, що хоча формулу і представила Україна, однак план дій для її реалізації є справою колективною.

«Чому ця Формула миру є такою унікальною? Передусім вона абсолютно, на 100%, ґрунтується на міжнародному праві та принципах Статуту ООН», - зауважив Єрмак.

Читайте також: Зеленський обговорив Формулу миру з президентами Парагваю та Індонезії

Він нагадав, що ініціатива, запропонована Президентом України, передбачає безпеку в усіх її формах - від ядерної, радіаційної до продовольчої, енергетичної й екологічної. Крім того, формула має на меті відновлення справедливості, у тому числі відновлення цілісності України, покарання агресора за всі його злочини, відшкодування збитків.

Важливим також є гуманітарний вимір – звільнення всіх полонених і депортованих, у тому числі тисяч дітей, незаконно вивезених в Росію. Водночас, за його словами, ця формула дійсно визначає спосіб, як закінчити війну, як встановити справедливий мир - з огляду на досвід попередніх переговорів з Росією.

У цьому зв’язку глава Офісу Президента підкреслив, що Україна працює над усіма треками разом з міжнародними партнерами з упевненістю в перемозі.

«Я приїхав до Вашингтона з коротким візитом, щоби сказати, що Україна живе, Україна бореться, ми абсолютно впевнені, що ми перемагаємо»,- підкреслив Єрмак.

Він також висловив вдячність народу США за вже надану допомогу й наголосив, що Україна потребує подальшої підтримки. «Ми не просимо посилати ваших солдатів (на війну - ред.)», - додав він.

Читайте також: Єрмак обговорив з радником президента ПАР підготову наступної зустрічі щодо Формули миру

Керівник Офісу Президента у цьому зв’язку висловив американській аудиторії порівняння ситуації в Україні зі 100-метровою дистанцією: «Я думаю, що зі 100 метрів 70 метрів ми вже пробігли». Він також підкреслив, що найголовніше для України та всіх, хто її підтримує - це перемога.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський представив Формулу миру в листопаді 2022 року під час звернення до учасників саміту «Групи двадцяти».

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-