Зеленський обговорив Формулу миру з президентами Парагваю та Індонезії

Зеленський обговорив Формулу миру з президентами Парагваю та Індонезії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Президентом Парагваю Сантьяго Пеною Формулу миру і спільну роботу на міжнародних майданчиках.

Про це він розповів під час вечірнього відеозвернення, передає Укрінформ.

"Говорив із Президентом Парагваю...Серед усього того, що ми обговорили з Президентом Парагваю, відзначу наші дипломатичні зусилля щодо Формули миру, нашу спільну роботу на міжнародних майданчиках. Я вдячний за підтримку України", - сказав Зеленський.

За його словами, увага України до Латинської Америки і Латинської Америки до нашої держави має лише збільшуватися.

"Це правильно, щоб країни Латинської Америки були залучені до вирішення глобальних справ, до захисту людських прав та суверенітету націй", - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський подякував Азербайджану за допомогу українській енергосистемі

Він нагадав, що мав сьогодні розмову і з Президентом Індонезії Джоко Відодо, з яким обговорив Формулу миру і поінформував про досягнуті результати у залученні до цієї формули світової спільноти.

"До речі, саме там, в Індонезії, була представлена наша Формула миру рік тому на саміті "двадцятки". Я поінформував зараз Президента про досягнуті нами результати у залученні світової більшості до Формули миру. Сподіваюсь, Індонезія стане частиною цієї глобальної роботи", - сказав глава держави.

Крім цього, Зеленський обговорив з Президентом Індонезії питання глобальної продовольчої безпеки, роботу морських експортних коридорів та проблеми людей на Близькому Сході.

Як повідомляв Укрінформ, у липні цього року Президент Володимир Зеленський закликав Латинську Америку і Аргентину підтримати українську Формулу миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-