Єрмак обговорив з радником президента ПАР підготову наступної зустрічі щодо Формули миру

Єрмак обговорив з радником президента ПАР підготову наступної зустрічі щодо Формули миру

Укрінформ
Керівник ОП Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента Південно-Африканської Республіки з питань національної безпеки Сідні Муфамаді.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс Президента.

Єрмак висловив сподівання, що новопризначений посол ПАР, який сьогодні вручив вірчі грамоти Президентові України, буде так само активно, як і його попередник, залучений до роботи над реалізацією української Формули миру.

Керівник ОП подякував Сідні Муфамаді за активну участь у всіх зустрічах на рівні радників із питань національної безпеки, що відбулися в Данії, Саудівській Аравії та нещодавно на Мальті.

“Ціную вашу особисту підтримку в залученні африканських країн до просування української Формули миру. Ми цінуємо приєднання Південно-Африканської Республіки до кількох робочих груп щодо Формули миру. Дякую за готовність приєднатися до робочої групи №9 – щодо запобігання ескалації та повторенню агресії”, – сказав Єрмак.

Читайте також: Формула миру: Єрмак і Салліван обговорили результати зустрічі радників із нацбезпеки на Мальті

Сторони обговорили підготовку до наступної зустрічі радників із питань національної безпеки щодо відновлення сталого та справедливого миру на основі української Формули миру.

Як зазначається, Єрмак наголосив, що Україна зацікавлена в участі у наступному саміті Африканського Союзу, який відбудеться в лютому 2024 року в Ефіопії.

Нагадаємо, 10 листопада Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначеного посла Південно-Африканської Республіки Шуейба Касу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-