«Спостерігаємо, наче сокіл»: Брінк заявляє, що вся допомога США Україні використовується за призначенням

«Спостерігаємо, наче сокіл»: Брінк заявляє, що вся допомога США Україні використовується за призначенням

Укрінформ
Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк відзначила неймовірну відкритість нашої країни в питанні моніторингу американської допомоги.

Про це американський дипломат сказала в інтервʼю Fox News, передає Укрінформ.

Вона підкреслила, що агресія Росії дійсно змінила суспільне сприйняття корупції, яке її не толерує. “Ми все більше це бачимо і чуємо. На мою думку, це добре”, – сказала Брінк.

Посол США також вказала, що Президент Володимир Зеленський, уряд і парламент України роблять багато кроків, включно з розслідуванням справ посадовців дуже високого рангу і членів парламенту, щоб побороти корупцію.

Читайте також: Перелік реформ для України: Брінк пояснила, чому США інвестують гроші платників податків

Говорячи про контроль над американською допомогою, дипломат назвала це пріоритетом та тим, до чого вона дуже серйозно підходить. Вона поінформувала, що третина персоналу посольства зосереджена на контролі за допомогою і в Україні діє офіс головного контролера за допомогою.

“Я можу стверджувати, що жодна одиниця озброєння не була використана не за призначенням. Жодна одиниця гуманітарної допомоги чи будь-якої іншої бюджетної підтримки. Ми спостерігаємо, наче сокіл, і ми маємо продовжувати це робити, але українці були неймовірно відкриті щодо безпекової чи будь-якої іншої допомоги”, – наголосила посол США.

Читайте також: Брінк обговорила з лідером республіканців та сенаторами важливість підтримки України

Як повідомлялося, ще в лютому цього року директор Офісу міжнародної допомоги Держдепартаменту США Дафна Ренд відзначала, що українська влада бере активну участь у взаємодії зі Сполученими Штатами на багатьох рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-