Перелік реформ для України: Брінк пояснила, чому США інвестують гроші платників податків

Перелік реформ для України: Брінк пояснила, чому США інвестують гроші платників податків

Укрінформ
Лист із переліком пріоритетних реформ для України був розроблений у консультаціях з ключовими українськими партнерами та дає змогу говорити, чому США інвестують мільярди доларів платників податків в нашу країну.

Про це заявила на брифінгу посол США в Україні Бріджит Брінк, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Вона пояснила, що Україна, її Президент та уряд ставить за завдання не лише перемогти у війні проти Росії, але й перетворити країну на таку, що має потужну демократію, верховенство права та є інтегровану в Європу.

«Ми також повністю підтримуємо цю ціль, адже це те, що створює потужного партнера для Сполучених Штатів», – наголосила Брінк.

За її словами, лист із запропонованими рекомендаціями був створений у консультаціях і співпраці з ключовими українськими партнерами, щоб підтримати Україну на шляху створення потужної демократії.

Читайте також: Політичні процеси у США поки не впливають на обсяги військової допомоги Україні - посол при НАТО

«У цьому полягає намір; це те, що ми підтримуємо, і те, що дозволяє нам розмовляти з нашою громадою та платниками податків про те, чому ми інвестуємо мільярди доларів платників податків в Україну», – додала американський посол.

Як повідомляв Укрінформ, раніше посольство США оголосило, що передало запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі.

За даними ЗМІ, в переліку реформ прописані зміни по пріоритетності їх впровадження у визначені терміни: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців.

Зокрема, вони стосуються функціонування наглядових рад державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-