Конгрес США може ухвалити рішення про допомогу Україні в наступні тижні - депутати

Конгрес США може ухвалити рішення про допомогу Україні в наступні тижні - депутати

Укрінформ
Члени американського Конгресу запевнили українських парламентаріїв під час зустрічей у Вашингтоні, що комплексний пакет, який передбачає масштабну допомогу Україні, буде ухвалений впродовж наступних тижнів.

Так прокоментували в четвер результати переговорів у столиці США члени делегації Верховної Ради України, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Отже, новий спікер (Палати представників – ред.) обраний, і я сподіваюся, це дає шанс на «зелене світло» для підтримки України, Ізраїлю, Тайваню, а також для посилення прикордонного контролю»,- зауважила народна депутатка України, глава фракції «Голос» Олександра Устинова.

Вона підкреслила, що, зокрема, для українців це питання наразі є критичним у той час, як на передовій триває складна боротьба. У цьому зв’язку вона висловила сподівання, що новий спікер Майк Джонсон внесе на голосування комплексний пакет, запропонований президентом Байденом.

«Він (новий спікер – ред.) ніколи не казав, що не робитиме цього. Тож він не заперечував винесенню цього питання на голосування. І оскільки ми маємо підтримку обох партій, як серед республіканців, так і серед демократів, ми сподіваємося, що це буде прийнято»,- зауважила Устинова.

У відповідь на запитання, як швидко це може відбутися, з огляду на результати спілкування української делегації з колегами у Конгресі США, Устинова висловила очікування, що може йтися про один чи кілька тижнів. Причому, за її словами, очікується, що спочатку за пакет проголосує Сенат, після чого Палата представників американського Конгресу.

Читайте також: США виділили новий пакет військової допомоги Україні на $150 мільйонів

Заступник голови Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Верховної Ради Єгор Чернєв у свою чергу зазначив, що дехто з представників Республіканської партії прагне розділити комплексний пакет допомоги та провести окремі голосування за окремими статтями. З іншого боку, за його словами, демократи мають чітку позицію щодо проведення голосування щодо цілого пакета

«Знову ж, ми чуємо певні позитивні сигнали від нового спікера, що це буде винесено на голосування»,- зауважив Чернєв.

Він також зазначив, що американські законодавці запевнили українських парламентаріїв, що це питання має вирішитися впродовж тижнів, а не місяців.

Читайте також: Зеленський - лідерам країн ЄС: Новий санкційний пакет проти РФ має бути потужнішим за попередні

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Білий дім надіслав запит до Конгресу США із фінансуванням пакета допомоги на загальну суму близько $106 мільярдів, який передбачає більшу частину для підтримки України, а також для реагування на ситуацію в Ізраїлі та інші актуальні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-