Байден збирається просити Конгрес про найбільший пакет допомоги Україні - ЗМІ

Байден збирається просити Конгрес про найбільший пакет допомоги Україні - ЗМІ

Укрінформ
Американський президент Джо Байден збирається просити схвалення Конгресу щодо найбільшого пакета військової та гуманітарної допомоги Україні у розмірі 100 млрд доларів, терміном близько двох років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph.

Як зазначається, президент США хоче розв'язати це питання до наступних виборів, оскільки скептики-республіканці продовжують створювати проблеми у фінансуванні допомоги Україні.

Видання повідомляє, що Білий дім розробляє плани звернення до Конгресу з проханням виділити найбільший пакет фінансування зброї та гуманітарної допомоги на тлі побоювання, що триваючі суперечки щодо витрат можуть завдати шкоди президенту на виборах наступного року.

Читайте також: США готують новий пакет військової допомоги Україні на $200 мільйонів - Reuters

Розмір пакета, за словами американських чиновників, може сягати 100 млрд доларів.

Деякі чиновники вважають, що ухвалення єдиного пакета, розмір якого може досягати 100 мільярдів доларів, може дати адміністрації Байдена найкращі шанси забезпечити фінансування військової допомоги Україні до президентських виборів у США у листопаді наступного року.

Читайте також: У Конгресі хочуть почути від Байдена роз’яснення стратегії стосовно України

Як повідомляв Укрінформ, після зустрічі президентів Байдена й Зеленського в вересні у Білому домі, телеканал NBC News із посиланням на трьох представників адміністрації США повідомив, що американський лідер пообіцяв передати Україні невелику партію ракет збільшеної дальності. При цьому уточнювалося, що йшлося про ракети ATACMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-