США готують новий пакет військової допомоги Україні на $200 мільйонів - Reuters

США готують новий пакет військової допомоги Україні на $200 мільйонів - Reuters

Укрінформ
Наступного тижня адміністрація США може оголосити про пакет військової допомоги Україні за рахунок коштів, які з’явилися в Пентагону завдяки багатомільярдній бухгалтерській помилці - завищення вартості раніше поставленої зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Пентагон має у своєму розпорядженні близько $5,4 млрд, виявлених у червні, коли з’ясувалося, що вартість озброєнь, наданих Україні, завищена на $6,2 млрд через помилку в бухгалтерському обліку. Частину з цих коштів уже використано.

Новий пакет, який ще формується, може бути оголошений у середу в Брюсселі на 16-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Очікується, що його вартість становитиме близько $200 млн.

Читайте також: Пентагон анонсував наступну зустріч «Рамштайн» 11 жовтня у Брюсселі

Як зауважує Reuters, якщо Конгрес не затвердить бюджет на поповнення боєприпасів і зброї, а Пентагон не зможе перепрограмувати кошти для продовження корпоративних контрактів, то США, Україна і виробники озброєнь будуть змушені вдаватися до інших заходів для поповнення запасів.

Зазначається, що перепрограмування - інструмент для переміщення коштів з рахунків міністерства оборони для задоволення нагальних потреб - може бути використано для закупівлі зброї у таких підприємств, як Lockheed Martin, що виробляє реактивні системи залпового вогню, і General Dynamics *випускає артилерійські снаряди калібру 155 мм). Обидві компанії грають важливу роль для забезпечення зброєю України.

Читайте також: Білий дім шукає можливості допомагати Україні на час бездіяльності Конгресу - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена також розглядає можливість використання грантової програми Державного департаменту для надання Україні додаткової військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-