Допомога Україні: Білий дім впевнений у двопартійній підтримці

Допомога Україні: Білий дім впевнений у двопартійній підтримці

Укрінформ
Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться, і в Конгресі існує тверда двопартійна підтримка в обох палатах.

Таку позицію висловила в понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє Укрінформ.

«Не тільки ми (адміністрація США – ред.), а й республіканці та демократи в Конгресі на двопартійній основі хочуть, щоби фінансування України продовжувалося», - наголосила речниця президента США.

Вона нагадала, що в неділю спікер Палати представників конгресмен-республіканець Кевін Маккарті під час виступу на телебаченні підтвердив зобов’язання Америки перед українським народом. Жан-П’єр зауважила, що спікер підкреслив це кілька разів. 

«Давайте не забувати, для чого це потрібно. Це для того, аби хоробрі люди в Україні продовжували боротися за свою свободу, боротися за свою демократію. І це (подальша підтримка України – ред.) є тим, що ми прагнемо робити й далі. Це те, що хоче бачити президент», - підкреслила речниця Білого дому.

Читайте також: За жодних обставин неприпустимо переривати підтримку України - Байден

Вона також повідомила, що адміністрація Байдена залишається в контакті із союзниками й партнерами щодо України. 

«Ми продовжимо допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно»,- підкреслила Жан-П’єр. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент США Джо Байден закликав республіканців у Конгресі дотриматися свого слова щодо продовження підтримки Україні на тлі російської агресії.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-