За жодних обставин неприпустимо переривати підтримку України - Байден

За жодних обставин неприпустимо переривати підтримку України - Байден

Заява
Укрінформ
Президент США назвав гарною новиною ухвалення Конгресом законодавства щодо уникнення «шатдауну» та водночас наголосив на необхідності забезпечити належну допомогу Україні.

Про це йдеться в заяві глави Білого дому, оприлюдненій після голосувань бюджетного законодавства у Конгресі, передає Укрінформ.

«Сьогодні ввечері двопартійна більшість у Палаті представників і Сенаті проголосувала за те, щоб уряд залишався відкритим, запобігши непотрібній кризі, яка завдала б зайвого болю мільйонам працьовитих американців», - зазначив американський лідер.

За його словами, ухвалений документ гарантує, що військові продовжать отримувати зарплату, подорожнім не доведеться перечікувати затримки в аеропортах, а мільйони жінок і дітей отримуватимуть продуктову допомогу.

«Це гарна новина для американського народу», - визнав Байден.

Читайте також: Палата представників США схвалила тимчасовий бюджет без допомоги Україні

Водночас він підкреслив: «Кілька місяців тому ми зі спікером Маккарті досягли бюджетної угоди, щоб уникнути саме такої штучної кризи».

Президент нагадав, що впродовж кількох тижнів радикальні республіканці в Палаті представників намагалися відійти від цієї угоди, вимагаючи різких скорочень, які стали б руйнівними для мільйонів американців. Ці спроби провалилися, зазначив глава Білого дому.

Він звернув окрему увагу на те, що та сама група республіканців завадила ухваленню пакета допомоги Україні.

«Хоча спікер і переважна більшість Конгресу були непохитними у своїй підтримці України, у цій угоді немає нового пакета фінансування для її продовження. Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана»,- підкреслив президент США.

Читайте також: У Сенаті США обіцяють ухвалити пакет допомоги Україні до кінця року

При цьому Байден висловив сподівання, що спікер Маккарті «дотримуватиметься своєї відданості народу України та забезпечить підтримку, необхідну для допомоги Україні в цей критичний момент».

Як повідомляв Укрінформ, у суботу обидві палати Конгресу США схвалили законопроєкт, який дозволяє продовжити до 17 листопада фінансування уряду в умовах відсутності бюджету на новий фінансовий рік.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-