Зеленський зустрівся з Шольцом, фон дер Ляєн та Йоганнісом: про що говорили

Зеленський зустрівся з Шольцом, фон дер Ляєн та Йоганнісом: про що говорили

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів у Нью-Йорку переговори із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.

Про це повідомляє Офіс президента України, передає Укрінформ.

Зеленський поінформував Шольца про ситуацію на лінії фронту й першочергові потреби сил оборони України. Президент України відзначив важливість подальшого посилення української ППО для захисту цивільної інфраструктури напередодні зими та функціонування "зернового коридору". Він наголосив, що отримання додаткових потужностей протиповітряної оборони дасть змогу зміцнити захист чорноморських портів та історичної спадщини Одеси.

Читайте також: Шольц про агресію РФ: Путін має зрозуміти, що держави ООН налаштовані серйозно

Переговори з Урсулою фон дер Ляєн, Клаусом Йоганнісом і віцепремʼєр-міністеркою Болгарії Марією Габріель стосувалися доступу української аграрної продукції на ринок ЄС.

"Україна – майбутній член ЄС, і ми маємо спільно працювати над постійною лібералізацією торгівлі та недопущенням будь-яких односторонніх обмежень", - сказав Зеленський. 

Читайте також: Зеленський у Радбезі ООН закликав створити систему превенції агресії

Він також розповів, що Україна разом з Румунією та Болгарією шукає способи збільшення транзиту "Шляхами солідарності". Зокрема, через територію Румунії забезпечується понад 60% транзиту українського зерна, яке ним проходить.

Читайте також: Глава МЗС Франції закликає підтримати Формулу миру Зеленського

Також сторони обговорили альтернативні шляхи, які дадуть змогу суттєво наростити транзит і водночас зменшити навантаження на румунський і болгарський внутрішні ринки.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку тривають загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у якому бере участь Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-