Зеленський у США отримав премію Atlantic Council Global Citizen Awards

Зеленський у США отримав премію Atlantic Council Global Citizen Awards

Відео
Укрінформ
У Нью-Йорку відбулась офіційна церемонія вручення Президенту Володимиру Зеленському премії Atlantic Council Global Citizen Awards.

Про це повідомляє Офіс глави держави у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Цю нагороду я присвячую всім українцям та українкам в уніформі. Я присвячую цю нагороду всім нашим дітям, яких убили російські терористи, – ми ніколи не забудемо цього. Я присвячую цю нагороду всім батькам, матерям, які зростили таких відважних українських солдатів, а також усім учителям, усім лікарям, які не покинули Україну з початком повномасштабної війни», - зазначив Зеленський.

Відео: ОП

Він також присвятив цю нагороду всім партнерам України - США, ЄС та всім сміливим країнам, які були поруч із нами й підтримували нас.

«Дуже вам дякую! Я присвячую цю нагороду всім людям у світі, які борються за свободу й демократію, як і ми, українці. Слава Україні!» – додав Президент.

У пресслужбі ОП розповіли, що премією відзначають видатних людей, котрі роблять внесок у покращення світу.

Найвищу нагороду Atlantic Council присудили та передали главі держави у травні поточного року в Києві. У Нью-Йорку відбулась офіційна церемонія вручення відзнаки.

Цьогоріч у Global Citizen Awards 2023 також взяли участь: канцлер Німеччини Олаф Шольц, який отримав відзнаку за значний внесок у забезпечення миру у Європі та протистояння загрозі глобальній демократії з боку Росії, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда, якого відзначено за лідерство у G7 в контексті зміцнення Глобального Півдня та сприяння міжнародній співпраці, міністр фінансів США Джанет Єллен, яку нагороджено за 40-річну кар’єру економіста, політичне лідерство задля забезпечення стійкої та інклюзивної економіки США й світу

Захід відвідало близько 700 осіб, зокрема й чинні та колишні глави держав, урядів, посли ООН, представники адміністрації США, керівники глобального бізнесу, ЗМІ та лідери громадської думки.

Як повідомлялося, із 18 вересня Президент перебуває з візитом у США, де спершу відвідав Нью-Йорк та взяв участь у роботі Генасамблеї ООН, а 21 вересня прибув до Вашингтона.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-