Зеленський про вибори в США: Для нас важливо зберегти двопартійну підтримку

Зеленський про вибори в США: Для нас важливо зберегти двопартійну підтримку

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголошує на важливості збереження двопартійної підтримки України з боку США незалежно від результатів президентських виборів 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю ABC News.

«Ви взагалі стурбовані майбутніми президентськими виборами й продовженням допомоги?" – запитала журналістка в Зеленського.

«Це внутрішнє, внутрішньополітичне питання. Це вирішуватимуть американці, і я не хотів би втручатися, – відповів він. – Але для нас важливо зберегти двопартійну підтримку України... Ми розуміємо, що є деякі небезпечні сигнали, які надходять від окремих політиків США щодо скорочення допомоги Україні».

Читайте також: Коли ЗСУ дійдуть до Криму, Путін захоче переговорів - Зеленський

Він також відповів на заяви експрезидента Дональда Трампа, який неодноразово стверджував, що закінчив би війну упродовж 24 годин.

«Саме бажання покласти край війні – це прекрасно, – сказав Зеленський. – Але це бажання має ґрунтуватися на певному реальному досвіді. Що ж, схоже, Дональд Трамп свого часу вже мав ці 24 години. Ми були в стані війни, не повномасштабної війни, але ми були в стані війни, і, як я припускаю, він мав цей час у своєму розпорядженні, але в нього, мабуть, були якісь інші пріоритети».

Читайте також: Зеленський: Пріоритет – зміцнення усього північного кордону

«Якщо ми говоримо про те, щоб закінчити війну ціною України, тобто змусити нас відмовитися від наших територій, ну, гадаю, таким чином (президент США Джо) Байден міг би закінчити її навіть за п'ять хвилин, – додав він. – Але ми б не погодилися».

Президент України відповів тим американцям, котрі скептично ставляться до продовження допомоги: «Я ціную тих, хто каже, що зроблено достатньо. Повірте мені, незважаючи ні на що, я ціную допомогу. Щодо слова «достатньо», то ми, українці, не вирізняємося надмірними апетитами. Нам достатньо нашої перемоги».

Читайте також: Стефанішина про участь Зеленського у саміті НАТО: Ніяких рішень ще не ухвалено

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі (Литва) відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-