Стефанішина про участь Зеленського у саміті НАТО: Ніяких рішень ще не ухвалено

Стефанішина про участь Зеленського у саміті НАТО: Ніяких рішень ще не ухвалено

Відео
Укрінформ
Наразі немає остаточного рішення щодо участі Президента України Володимира Зеленського у саміті НАТО у Вільнюсі.

Про це заявила віцепрем'єрка України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю "Європейській правді", передає Укрінформ.

"Ще не прийнято ніяких остаточних рішень. Ми до кінця не розуміємо формату всіх зустрічей у Вільнюсі, але і до кінця не розуміємо рішень, які будуть фізично покладені на стіл", - заявила Стефанішина.

Читайте також: Остаточні рішення Саміту НАТО ще не узгоджені, тривають перемовини - Стефанішина

Крім цього, вона зазначила, що Україна не знає чого очікувати у фінальних документах: "Тобто моделюємо ситуацію: Вільнюс, відбувається засідання Ради Україна - НАТО, виступ Президента на самому саміті. На столі перед лідерами лежать фінальні документи, які пропонують ухвалити з результатами саміту. От ми зараз не знаємо, що буде в цих документах".

Зазначається, що від фінальних документів буде залежати, чи поїде Зеленський на саміт.

"Весь цей тиждень і попередні місяці ми провели в комунікації з союзниками. Президент здійснив низку візитів особисто. Він поїхав у Туреччину вести відповідні перемовини. І його роль, я думаю, буде визначальна і у рішеннях, які можуть бути ухвалені щодо Швеції. Це дуже важливо. Тому що ми думаємо не тільки за себе, а і за друзів, скажімо так. І тривають перемовини, які веде Єрмак по гарантіях безпеки. Триває робота по фінальних документах. Ніяких рішень ще не ухвалено", - додала вона.

Читайте також: Остаточні рішення про вступ України до НАТО можуть ухвалити у Вільнюсі - Стефанішина

Як повідомлялося, Президент Литви Гітанас Науседа висловив сподівання, що Президент України Володимир Зеленський приїде у Вільнюс, попри його попередження, що він не бачить сенсу їхати, якщо Києву не буде дано «сигнал» на зустрічі, і відіграє важливу роль у прийнятті рішень у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-