Нехай Шольц говорить з Путіним, якщо вважає потрібною розмову з Сатаною - Данілов

Нехай Шольц говорить з Путіним, якщо вважає потрібною розмову з Сатаною - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов не вважає, що Володимир Путін вестиме війну ще агресивніше після того, як Євген Пригожин поставив під сумнів його владу, адже «Путін був, є і буде агресивним».

Як повідомляє Укрінформ, про це Данілов сказав в інтерв’ю німецькому виданню Welt.

За його словами, нещодавні повітряні удари про Краматорську є ще одним доказом того, що Путін – божевільний терорист.

Коментуючи плани канцлера ФРН знову поговорити з Путіним, секретар РНБО зазначив: «Якщо Шольц вважає за потрібне поговорити з Сатаною, він має це зробити», - сказав Данілов.

Читайте також: Данілов - про ймовірний теракт росіян на ЗАЕС: У нас є протоколи та плани, в який спосіб діяти

Він також згадав прихильника Путіна, главу уряду Угорщини Віктора Орбана, який в нещодавньому інтерв’ю німецьким ЗМІ «прогнозував» поразку України у війні. Секретар РНБО висловив упевненість, що Путін посвятив Орбана у свої плани вторгнення, коли той відвідував Москву в лютому 2022 року. Український політик порівняв підтримку Орбаном Путіна з підтримкою Гітлера в 1930-х роках.

Він зазначив, що Україна була б рада найближчим часом провести мирний саміт, який є вкрай необхідним, і багато людей працюють, щоб це сталося.

«Власне, це завдання ООН, але терористична держава з правом вето є її членом. Тож ми повинні подбати про це самі», - додав він.

На запитання, чи готовий Київ вести мирні переговори до повернення всіх своїх територій, Данілов відповів: «Життя покаже».

Україна заслуговує на членство в НАТО, тож надання їй такої перспективи є питанням справедливості, наголосив Данілов.

Читайте також: В Україні активно просувається питання власного виробництва зброї - Данілов

«Членство в НАТО – це питання справедливості. Як ми ще повинні довести, що достатньо хороші для НАТО? Ми захищаємо Європу від Росії. Хіба ми не платимо за безпеку Європи життями наших дітей? Чи існують цінності НАТО, які Україна не поділяє?» - риторично запитав він.

Секретар РНБО визнав, що ситуація на фронті складна, просування йде повільно, але запевнив, що Україна боротиметься, поки не відновить кордони 1991 року.

Він додав, що «хотілося б більше (західної) зброї». (Під час інтерв’ю Данілов зателефонував командувачу ВПС Миколі Олещуку і запитав, чи хоче Україна, окрім F-16, отримати також винищувачі Eurofighter від Німеччини, на що Олещук відповів: «Так, це пріоритет для Повітряних сил – отримати винищувачі Eurofighter»).

Як відомо, Україна просуває ідею проведення глобального саміту щодо української Формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-