Данілов - про ймовірний теракт росіян на ЗАЕС: У нас є протоколи та плани, в який спосіб діяти

Данілов - про ймовірний теракт росіян на ЗАЕС: У нас є протоколи та плани, в який спосіб діяти

Укрінформ
Олексій Данілов заявив, що після інформації про ймовірний теракт на окупованій Запорізькій АЕС в Україні провели «велике навчання» і була «ще одна підготовка».

Про це секретар РНБО сказав в ефірі Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«У нас є наші протоколи, наші плани, в який спосіб ми маємо діяти. Зараз відбулося велике навчання, ще відбулася одна підготовка, якщо станеться цей терористичний акт з боку Російської Федерації», – зазначив Данілов, коментуючи план дій України у разі теракту на АЕС.

Він зауважив, що зараз складно сказати про можливі наслідки надзвичайної ситуації на ЗАЕС.

«Сам факт, якщо ці терористи здійснюють такий теракт на ядерному об’єкті, буде вважатися всіма цивілізованими країнами, що це застосування ядерної зброї проти цивільного населення. Тому будемо дуже уважно спостерігати – якщо не дай бог це станеться – яка буде реакція світу на ці події. На превеликий жаль, те, що відбулося нещодавно щодо підриву дамби, реакція світу не відповідала тій терористичній атаці, якої зазнала Україна. Ми зараз робимо все можливе і неможливе, щоб цього не сталося, але станція зараз в руках терористів», – заявив секретар РНБО.

Читайте також: Данілов про ЗАЕС: Україна готується до будь-яких сценаріїв, реакція світу мала б бути миттєвою

Данілов також припустив, що дехто із західних партнерів зараз пояснює Росії, що цього не варто робити, адже наслідки будуть «абсолютно катастрофічними для РФ».

Коментуючи ймовірність вчинення Росією теракту на ЗАЕС, секретар РНБО зазначив, що зараз складно сказати, оскільки «ці люди не є передбачуваними, вони діють поза межами будь-яких норм і правил світової спільноти».

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях розпочалися масштабні навчання з подолання наслідків можливого теракту на Запорізькій АЕС.

Читайте також: У разі теракту на ЗАЕС працюватимуть спеціальні системи оповіщення – Ляшко

Росіяни окупували ЗАЕС 4 березня 2022 року.

22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-