В Україні активно просувається питання власного виробництва зброї - Данілов

В Україні активно просувається питання власного виробництва зброї - Данілов

Єдині новини
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов запевняє, що робота з власного виробництва зброї в Україні активно просувається.

Про це він розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Робота з виробництва зброї власного виробництва просувається. Робота йде максимально активно. Підприємства ВПК як державної, так і приватної форм власності набирають обертів", - сказав Данілов.

При цьому він зауважив, що, попри активну роботу, яка ведеться у військовому виробництві, варто мати на увазі, що тривалий проміжок часу ця галузь у нашій країні не була в пріоритеті, тому все це повертати зараз в короткі строки досить непросто.

"Але те, що стосується нашої ракетної програми, програми боєприпасів і бойових дронів, це все зрушилось з мертвої точки. Звичайно, ми забезпечуємо себе певним обсягом продукції, але це не так багато, як би нам хотілося з урахуванням того, що ворог великий, підступний і має величезну кількість зброї ще з часів СРСР. Але ми рухаємось уперед", - наголосив секретар РНБО.

Читайте також: Резніков розповів, що вироблятиме український ВПК після війни

Він також розповів, що немає жодного засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якому б не розглядалося питання вітчизняного виробництва боєприпасів і техніки.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції заявив, що Україна, попри повномасштабне вторгнення РФ, відновила виробництво гармат і снарядів, а також впровадила натовські стандарти в озброєнні.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-