Зеленський про резолюцію Європарламенту: Для України настав час інтеграційної визначеності

Зеленський про резолюцію Європарламенту: Для України настав час інтеграційної визначеності

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував членам Європарламенту за ухвалення резолюції, спрямованої на підтримку відновлення України та її інтеграції до євроатлантичної спільноти, і назвав її фактично констатацією того, що час для інтеграційної визначеності для України настав.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Маємо вагомі міжнародні кроки, які посилюють наші позиції одразу на кількох напрямках. Європарламент ухвалив потужну резолюцію на підтримку європейських і євроатлантичних прагнень нашого народу. У питанні про Альянс Європарламент фіксує саме той сенс нашого українського внеску в євроатлантичну безпеку, який передбачає, що шлях України в НАТО та політичне запрошення до вступу мають бути напрацьовані вже в контексті підготовки до саміту Альянсу у Вільнюсі. Час для інтеграційної та безпекової визначеності очевидно настав", - сказав Президент.

Відео: ОП

Він також нагадав, що у резолюції є і конкретний заклик до лідерів Євросоюзу визначити чіткий шлях набуття нашою державою членства в ЄС.

Зеленський подякував за фактичну констатацію цього усім членам Європарламенту і президенту Європарламенту Роберті Мецолі.

Читайте також: Європарламент засудив руйнацію російською армією греблі Каховської ГЕС

Він також висловив вдячність Голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку за постійну і результативну співпрацю з парламентами країн.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент більшістю голосів 15 червня ухвалив резолюцію, спрямовану на підтримку відновлення України та її інтеграції до євроатлантичної спільноти. Голосування документа відбулося на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-