Президент поставив низку запитань до кандидатів в канцлери ФРН щодо членства України в ЄС

Президент поставив низку запитань до кандидатів в канцлери ФРН щодо членства України в ЄС

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський взяв участь у панельній дискусії на тему: "Роль Німеччини у світі", організованій Мюнхенською безпековою конференцією (MSC), під час якої звернувся до кандидатів на посаду Федерального канцлера Німеччини з низкою запитань щодо євроінтеграційних прагнень України.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента, передає Укрінформ.

Зеленський наголосив, що 26 вересня стане важливим днем не лише для ФРН, а й для України.

"Вибори до Бундестагу мають значення для нас, адже Німеччина – це наш ключовий партнер. Це важлива сторона Нормандського формату й наш союзник на шляху до європейської спільноти", – зазначив президент і додав, що саме тому бачення майбутнього Федерального канцлера політики щодо України є вкрай важливим для нього особисто.

Читайте також: Офіс Президента привітав кримських татар із Днем прапора

Також Зеленський звернувся до кандидатів з низкою запитань.

"Чи згодні ви, що європейський проєкт не буде завершеним і повноцінним без України? Чи згодні ви, що шлях України до Європи має бути дорогою з двостороннім рухом? Від Революції Гідності, коли сотні українців віддали свої життя за європейський вибір, минуло сім років. Чи не втомилась Європа так довго ховатися від питання членства України в ЄС? І чи не настав час від дипломатичних уникань перейти до чітких відповідей, умов, кроків і строків?", - поцікавився Президент.

Зеленський нагадав, що до державних кордонів України стягнуто близько 100 тисяч російських військових. У цій ситуації всі європейські лідери підтримують надання нашій країні належних безпекових гарантій, але водночас Україна не є членом НАТО.

"Тож якщо ми не в НАТО, про які саме безпекові гарантії йдеться?" - також запитав він.

Читайте також: Меркель пояснила, чому запропонувала саміт з Путіним

Президент поцікавився думкою кандидатів щодо підтримки проєкту "Північний потік – 2".

"Як ви гадаєте, анексія Росією Криму та війна на сході України, понад 14 тисяч загиблих у війні на Донбасі та півтора мільйона людей, які змушені покинути власні домівки, – все це є достатніми причинами, щоб не розглядати серйозно ідею відновлення самітів ЄС – Росія до відновлення територіальної цілісності України?" – запитав насамкінець Зеленський.

Нагадаємо: вибори канцлера ФРН заплановані на осінь 2021 року. Нинішня канцлерка Ангела Меркель заявила, що не планує залишитися на п'ятий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-