Верховний Суд взявся за позов Тупицького, який оскаржує відсторонення з КСУ

Верховний Суд взявся за позов Тупицького, який оскаржує відсторонення з КСУ

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд позову Олександра Тупицького щодо оскарження Указу Президента від 26 лютого про його відсторонення з посади судді Конституційного Суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ВС у Фейсбуці.

Зазначається, що суд задовольнив клопотання відповідача про "залучення до участі у справі Офісу прокурора України як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача".

Наступне судове засідання з розгляду справи призначене на 12 год. 20 травня.

У ВС нагадали, що у них на розгляді перебуває три позови Тупицького до Президента. Зокрема, один позов - про оскарження Указу від 29 грудня 2020 р. «Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України».

Читайте також: Недопуск до КСУ: Тупицький і Касмінін поскаржилися в Окружний адмінсуд

Ще один позов стосується оскарження Указу від 27 березня , яким було скасовано Указ від 14 травня 2013 року про призначення Тупицького суддею КС. Цю справу призначено до розгляду на 10:00 29 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, Президент 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

До такого кроку Зеленський вдався за день до закінчення терміну дії Указу про відсторонення Тупицького від посади судді, який спливав 28 березня.

Читайте також: Укази Президента про відсторонення Тупицького оскаржують у Конституційному Суді

Раніше, 29 грудня 2020 року, Зеленський підписав Указ про відсторонення Голови КСУ Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці через оголошення йому підозри у скоєні кримінального правопорушення. 26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-