Недопуск до КСУ: Тупицький і Касмінін поскаржилися в Окружний адмінсуд

Недопуск до КСУ: Тупицький і Касмінін поскаржилися в Окружний адмінсуд

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позови від Олександра Тупицького та Олександра Касмініна щодо недопуску їх до приміщення Конституційного Суду України.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

«Позивачі звернулись до ОАСК з позовними заявами, у яких просять суд визнати протиправними дії військовослужбовців Управління державної охорони України щодо недопуску Олександра Тупицького та Олександра Касмініна до приміщення Конституційного Суду України та просять зобов'язати УДО не чинити перешкоди в їх допуску до приміщення КСУ», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, разом з позовами були подані й заяви про забезпечення позову шляхом заборони відповідачу, Управлінню державної охорони України, вчиняти дії щодо недопуску Тупицького та Касмініна до приміщення КСУ.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомлялося, 12 квітня працівники Державної охорони не пустили Олександра Тупицького у приміщення Конституційного Суду на спеціальне пленарне засідання, яке він скликав.

Читайте також: Тупицького не пустили в КСУ на спецзасідання, яке він скликав

На засіданні планувалося розглянути питання про звільнення з посади суддів КСУ Олександра Касмініна і Олександра Тупицького у зв’язку з виданням Указу Президента «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» від 27 березня 2021 року.

Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Тупицького та Касмініна суддями КСУ за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

До такого кроку Зеленський вдався за день до закінчення терміну дії Указу про відсторонення Тупицького від посади судді, який спливав 28 березня.

Раніше, 29 грудня 2020 року, Зеленський підписав указ про відсторонення Голови КСУ Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці через оголошення йому підозри у скоєні кримінального правопорушення. 26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-