Кулеба: Nord Stream 2 - чи не єдине питання, щодо якого в нас протилежні погляди з ФРН

Кулеба: Nord Stream 2 - чи не єдине питання, щодо якого в нас протилежні погляди з ФРН

Укрінформ
Позиція України і США щодо російського газопроводу Nord Stream 2 є тотожною - і водночас це чи не єдине ключове питання, щодо якого Київ має протилежні погляди з Берліном.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

Глава МЗС згадав про позицію США, де говорять, що Nord Stream 2 - це не лише безпека України, а й атлантична безпека.

Водночас, за словами Кулеби, Nord Stream 2 - чи не «одне-єдине ключове питання, щодо якого в нас протилежні погляди» з Німеччиною.

Читайте також: Новий лідер ХДС не бачить проблеми в Nord Stream 2: Німеччина купувала газ у СРСР

«Більше того, проблема «Північного потоку-2» і в Європі є гострою. І ЄС розділився. Одні країни підтримують цей проєкт, інші виступають проти нього. Німеччина, безумовно, наполягає на завершенні реалізації цього проєкту. Але наші інтереси чіткі. І позиція наша дуже чітка з цього приводу. Будемо працювати», - запевнив очільник МЗС.

Він зазначив, що «ми бачимо багато випадків, коли Німеччина чує занепокоєння України з інших питань і враховує наші інтереси».

До того ж, за словами Кулеби, «змінюється, по-перше, залежність Німеччини від російського газу; по-друге, змінюється енергетичний баланс у самому ЄС».

Читайте також: Берлін не припинить наполягати на транзитній ролі України – Меркель

Як відомо, 94% спірного трубопроводу Nord Stream 2 між Росією та Німеччиною завдовжки 1234 км і вартістю 10 млрд євро вже завершені. Наразі бракує загалом близько 150 км - по 75 км на обох лініях.

Роботи з прокладання труб були зупинені наприкінці 2019 року через оголошення США санкцій. Російська сторона намагається знайти шляхи завершити будівництво власними силами, але західні компанії через санкції відмовляються сертифікувати та страхувати газогін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-