Укрнафтобуріння звернулося до Ради та РНБО щодо ситуації із Сахалінським родовищем

Укрнафтобуріння звернулося до Ради та РНБО щодо ситуації із Сахалінським родовищем

Укрінформ
ПрАТ «Укрнафтобуріння» закликає Раду нацбезпеки та оборони України та Верховну Раду дозволити видачу спецдозволу на роботу на Сахалінському родовищі на підставі договору про управління з АРМА.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

В ПрАТ «Укрнафтобуріння» зауважують, що у травні 2023 року ПАТ «Укрнафта» та Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) уклали договір щодо управління корпоративними правами компанії. Згідно з цим договором, 90% від чистого прибутку Укрнафтобуріння перераховується держбюджету.

«Укрнафтобуріння закликає РНБО та народних обранців врятувати ситуацію. Для цього можна законодавчо дозволити видачу спецдозволу на роботу на Сахалінському родовищі без проведення аукціону - на підставі договору про управління, укладеного з Національним агентством. Це рішення дозволить гарантувати надходження до державного бюджету близько 10 млрд грн щороку, що стане вагомим вкладом в обороноздатність країни», - йдеться у зверненні компанії.

Укрнафтобуріння закликає державні органи об'єднатися, поставити на перше місце інтереси держави та врятувати видобуток на Сахалінському родовищі. Зазначається, що через зупинку видобутку газу на родовищі жителі Харківської області можуть залишитися без газопостачання у воєнний час.

Читайте також: В Укрнафтобуріння оцінили втрати через зупинку видобутку на Сахалінському родовищі

Як повідомлялося, Київський окружний адміністративний суд зобов'язав Державну службу геології та надр розглянути заявку ПрАТ «Укрнафтобуріння» про видачу нового спеціального дозволу на видобуток газу на Сахалінському родовищі.

Шостий апеляційний адміністративний суд 28 листопада 2023 року анулював спецдозвіл на користування надрами № 6349 від 10 липня 2019 року, згідно з яким ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» проводить свою діяльність. З 1 грудня 2023 року видобуток на Сахалінському родовищі зупинений.

ПрАТ «Укрнафтобуріння» подало у Верховний суд касаційну скаргу щодо анулювання дозволу на видобуток газу на Сахалінському родовищі.

Після зупинення газовидобутку на Сахалінському родовищі Україна щомісяця втрачає в середньому 47,3 млн кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-