Внаслідок ракетної атаки на заході відключалась магістральна лінія Укренерго

Внаслідок ракетної атаки на заході відключалась магістральна лінія Укренерго

Укрінформ
Внаслідок російської масованої ракетної атаки була відключена магістральна повітряна лінія Укренерго в західному регіоні.

Як передає Укрінформ, про це НЕК "Укренерго" повідомляє у Фейсбуці.

"Сьогодні вночі росіяни завдали нового ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. Постраждали об’єкти енергосистеми в Івано-Франківській, Львівській та Дніпропетровській областях. Через наслідки відключена дією захисту магістральна повітряна лінія Укренерго в західному регіоні", - ідеться у повідомленні.

Наразі тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Як зауважили в Укренерго, завдяки поєднанню сонячної погоди та вихідних днів споживання сьогодні, 27 квітня, станом на 9:15 знизилось на 23% у порівнянні з показником вчора, 26 квітня.

Читайте також: Росія завдала ударів по енергооб’єктах у трьох областях - Галущенко

"Попри відчутне зниження споживання, в енергосистемі сьогодні в окремі години зберігається дефіцит електроенергії. Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення", - наголосили в Укренерго.

Протягом доби продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.

Протягом майже всієї доби, за виключенням нічних годин, задіяний імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 6 629 МВт год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 640 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину.

Читайте також: Ворог обстріляв чотири теплоелектростанції ДТЕК, є постраждалі

Натомість Україні в ранкові та денні години активної роботи сонячних електростанцій експортує електроенергію до Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 1 158 МВт год, з максимальною потужністю в окремі години до 374 МВт.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація в ніч на 27 квітня масовано атакувала енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях - пошкоджене обладнання, є поранений серед енергетиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-