В Укрнафтобуріння оцінили втрати через зупинку видобутку на Сахалінському родовищі

В Укрнафтобуріння оцінили втрати через зупинку видобутку на Сахалінському родовищі

Укрінформ
Після зупинення газовидобутку на Сахалінському родовищі Українська держава щомісяця втрачатиме в середньому 47,3 млн кубометрів газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПрАТ "Укрнафтобуріння".

"Щомісяця в середньому втрачається: 47,3 млн кубометрів природного газу (більше як півтора мільйона кубометрів на добу); 5229 тонн конденсату (майже двісті тонн на добу). Якщо рахувати в коштах за ринковими цінами на поточну дату, за один місяць прибуток від реалізації цих вуглеводнів склав би майже 0,5 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про втрату виплати 190 млн грн рентних платежів, 132,2 млн грн ПДВ та 88,2 млн грн податку на прибуток. В Укрнафтобурінні зазначили, що у січні-листопаді компанія сплатила 4,13 млрд грн податків, а з грудня 2023 по червень 2024 рр. могла би сплатити орієнтовно ще 2,24 млрд грн.

Читайте також: Укрнафта хоче отримати в управління арештовані активи Коломойського - ЗМІ

Як повідомлялося, ПрАТ "Укрнафтобуріння" подало у Верховний суд касаційну скаргу щодо анулювання дозволу на видобуток газу на Сахалінському родовищі.

Шостий апеляційний адміністративний суд 28 листопада анулював спецдозвіл на користування надрами № 6349 від 10 липня 2019 року, згідно з яким ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» проводить свою діяльність. З 1 грудня видобуток на Сахалінському родовищі зупинений.

У травні 2023 року Кабмін передав Укрнафтобуріння в управління ПАТ "Укрнафта".

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-