Експорт нафти з РФ упав до мінімуму за два місяці через негоду й атаки дронів - Bloomberg

Експорт нафти з РФ упав до мінімуму за два місяці через негоду й атаки дронів - Bloomberg

Укрінформ
Морські поставки російської сирої нафти впали до мінімуму за майже два місяці через несприятливу погоду та удари українських безпілотників, які зупинили нафтовий потік із ключового експортного термінала в Ленінградській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, близько 3,36 мільйона барелів сирої нафти за добу було відвантажено з російських портів за чотири тижні до 21 січня. Це на 50 тис. барелів за добу менше від показника за період до 14 січня.

Середньотижневе значення знизилося на 340 тис. барелів за добу до мінімуму за сім тижнів у 3,02 млн барелів.

Зазначається, що експорт російської нафти скоротився в деяких портах через негоду й удар українських безпілотників по заводу з переробки конденсату в Усть-Лузі Ленінградської області, через що в неділю було припинено завантаження й перенесено на наступний тиждень.

Читайте також: Пожежа на російському нафтовому терміналі може спричинити дефіцит у галузі - експерт

РФ заявила, що скоротить експорт нафти на 500 тис. барелів на день протягом першого кварталу, після того, як декілька інших членів групи ОПЕК+ погодилися додатково обмежити видобуток. Скорочення буде розподілено між поставками сирої нафти - на 300 тис. барелів на день, і нафтопродуктами. Середній показник сирої нафти за 4 тижні був приблизно на 220 тис. барелів на день нижче рівня травня-червня 2023 року.

Фото: Marcelo del Pozo/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-