ЄС готує новий пакет санкцій проти РФ та фірм, які допомагають їх оминати - Боррель

ЄС готує новий пакет санкцій проти РФ та фірм, які допомагають їх оминати - Боррель

Укрінформ
Країни-члени Євросоюзу продовжують підготовку нового пакету індивідуальних санкцій проти осіб та установ у зв’язку із агресією Росії проти України, а також обмежувальні заходи проти тих іноземних фірм, які допомагають Кремлю обходити європейські санкції та дозволяють надалі фінансувати російську «машину війни».

Про це у Варшаві під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми готуємо новий пакет санкцій проти Росії. Я був проінформований про це минулої п’ятниці, коли ми завершували зустріч з (міністрами) ASEAN, та у суботу, під час Gymnich (неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС - ред.). Ці обмежувальні заходи охоплять багато додаткових осіб та інституцій, проти яких будуть вжиті індивідуальні санкції, а також фірми з інших країн, які брали участь в обминанні санкцій», - сказав високий представник ЄС.

Він зауважив, що всі ці пропозиції все ще проходять етап погодження між країнами-членами ЄС, тож зараз зарано говорити про деталі цього санкційного пакету. Але, за словами Борреля, практично кожного місяця ЄС застосовує проти Росії новий пакет санкцій, головним призначенням яких є покарати тих, хто несе відповідальність за агресію проти України, а також за обминання вже прийнятих санкцій, що дозволяють Кремлю годувати свою «машину війни».

«Будьте певними, що ми здійснюємо всі необхідні заходи у цьому вимірі», - додав Боррель.

Читайте також: ЄС не може допустити ослаблення України та військових здобутків для Путіна - глава МЗС Литви

Як повідомлялося, ЄС застосовує санкції проти Росії у зв’язку із підривом або погрозами територіальній цілісності України з 2014 року. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року ЄС застосував проти Росії додатково 12 пакетів індивідуальних та секторальних економічних санкцій, які, зокрема, передбачають обмеження доступу Росії до сучасних технологій та зменшення фінансових надходжень країни-агресора за рахунок обмеження експорту енергоносіїв, сирої нафти, алмазів та іншої продукції.

Індивідуальні санкції, що передбачають заморожування фінансових активів установ та осіб, а також заборону на подорожі до ЄС фізичних персон, охоплюють нині 1612 осіб та 331 установу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-