ЄС близький до рішення щодо заморожених російських активів - Боррель

ЄС близький до рішення щодо заморожених російських активів - Боррель

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн ЄС розглянули варіанти використання прибутків від утримання заморожених російських активів, тож Євросоюз наближається до спільного політичного рішення в цьому питанні.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо заблокованих російських активів. Ми можемо говорити, що маємо політичну згоду завершити цю роботу на основі пропозицій, які ми представили у грудні, із фокусом уваги на нарахуваннях. На цей час йдеться про нарахування, про відсотковий прибуток, і я переконаний, що це буде завершено невдовзі», - розповів Боррель..

За його словами, дискусії будуть продовжені на рівні послів, але «угода наближається».

«Дуже потужний поштовх для цих рішень має бути зроблений до наступного засідання Ради міністрів із закордонних справ», - додав високий представник ЄС.

Читайте також: Боррель відвідає Україну на початку лютого

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни РФ проти України у західних банках були заморожені суверенні активи країни-агресора на суму близько 300 мільярдів євро, більше 200 мільярдів з яких – в країнах ЄС. У грудні Єврокомісія представила пропозиції, які регламентують правовий статус цих активів та їх фіксацію у банках та інших фінансових інституціях країн ЄС. При цьому ЄС шукає правове рішення для використання цих активів із дотриманням норм міжнародного права та власного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-