Енергетика та інвестпроєкти: Свириденко розповіла, про що говорила делегація у Вашингтоні

Енергетика та інвестпроєкти: Свириденко розповіла, про що говорила делегація у Вашингтоні

Укрінформ
Українська урядова делегація, яка відвідала Вашингтон, отримала запевнення, що Сполучені Штати залишаються разом з Україною як у питаннях забезпечення бюджетної підтримки, так і в зусиллях щодо розбудови післявоєнної економіки.

Про це заявила у вівторок у Вашингтоні перша віцепрем’єрка - міністерка економіки Юлія Свириденко, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Насправді ці два дні (візиту – ред.) були присвячені тому, щоби отримати запевнення, що наші стратегічні партнери продовжують з нами бути і в частині прямої бюджетної підтримки, і в частині побудови самодостатньої української економіки», - підкреслила Свириденко.

Вона поінформувала, що під час зустрічей в американській столиці обговорювалися конкретні дії з боку українського уряду, а також можливе долучення уряду США для розбудови незалежної економіки України.

«Очевидно, що є кілька факторів, які впливають на можливості збільшення нашого економічного зростання»,- пояснила Свириденко.

Читайте також: США залишаються з Україною та вірять у нашу перемогу - Єрмак про результати візиту

Передусім, за її словами, йдеться про локалізацію виробництва озброєння в Україні та розвиток переробної промисловості. Крім того, у Вашингтоні відбулися обговорення «дуже конкретних й предметних проєктів в енергетиці, які сприятимуть і нашій енергонезалежності та впливатимуть на зростання ВПП».

Вона також зауважила, що це все створюватиме передумови для повернення українців, і в уряді вважають це однією з основних задач для відновлення країни. Свириденко також поінформувала, що з боку американського уряду була висловлена готовність долучатися в частині страхування інвестиційних проєктів в Україні.

Що стосується бюджетної підтримки, українська команда зосередилася на спілкуванні з максимальним колом представників американської влади, які підтримують її продовження, а також із тими, хто виступає проти. За її словами, зараз усі розуміють, «що в Україні триває екзистенційна війна».

Читайте також: DFC направить в Україну спецпредставника, щоб пришвидшити отримання страхування інвесторами

У цьому контексті вона наголосила, що Україна вірить у свою перемогу.

«Мені здається, що ми ще раз в цьому переконали наших партнерів, і вони готові нам допомагати та бачать великі перспективи для української економіки побудувати потужні інституції й подувати сильну економіку»,- додала Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, українська урядова делегація здійснила візит до столиці США для обговорення питань продовження підтримки України, Формули миру президента Зеленського та зміцнення оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-